Hva er AsiaLink? AsiaLink er en misjonsorganisasjon som samarbeider med kristne i Asia for å utbre evangeliet, nå unådde folkeslag og gjøre mennesker til etterfølgere av Jesus.
AsiaLink er medlem av NORME og gir sin tilslutning til Lausannepaktens grunnlagsdokumenter som teologisk fundament. AsiaLink-familiens grunnleggende motivasjon er å se Guds rike gå frem på tvers av kirkesamfunn og kulturer.
1. VI TRENER
VI TRENER asiatiske evangelister, menighetsbyggere og ressurspersoner. Dette gjør vi gjennom opplæring og mentorskap, der ikke minst den unge generasjonen står sentralt. Målet er å fostre etterfølgere av Jesus som selv gir evangeliet videre til nye.
AsiaLinks ansatte reiser mange ganger i året til de ulike landene der vi er engasjert og møter menneskene vi jobber med ansikt til ansikt. Det gjelder ledere, evangelister og menighetsplantere i aktiv tjeneste og det gjelder fremtidige arbeidere som går på bibelskole eller kommer på leirer og seminarer. Vi henter med oss viktige impulser hjem til vest, og vi har kunnskap, innsikt og erfaring som de etterspør og trenger i øst. Konkret deltar vi med bibelundervisning og praktisk opplæring i kristen tro og modellerer aspekter ved troen som er lite fremme i de landene vi jobber. Asiatisk kultur er i stor grad patriarkalsk og toppstyrt, noe som preger både hjem, menigheter og kirkesamfunn. Vi bærer med oss en grunnleggende forståelse av at alle mennesker er likeverdige, uavhengig av alder, kjønn eller posisjon og praktiserer dette der vi reiser. Modellering er ofte mer betydningsfullt enn timer med verbal undervisning - ikke minst om temaer som tillit, trygghet og likeverdighet. Vi bringer også med oss et uttrykk for Guds kjærlighet som er vanlig i vår del av verden, men mye mindre utbredt i Asia. De unge vi møter er åpne og tørste på ekte, uttrykt kjærlighet og respekt, og vi lærer dem å bringe dette videre i sine egne familier, vennekretser og lokalmiljø. Vi arbeider for å se Guds kjærlighet endre den avstandskulturen som i generasjoner har dominert relasjonene, ikke minst i familien.
2. Vi når
VI NÅR unådde folkegrupper med evangeliet sammen med våre asiatiske medarbeidere ut fra vår best tilgjengelige kunnskap.
Hva er en unådd folkegruppe? Hvor mange slike grupper finns, og hvor er de? Vi erkjenner at ingen av oss sitter med fasitsvar på slike spørsmål. Det betyr imidlertid ikke at vi er uten mulighet til å vite noe om saken. Vi henter kunnskap fra flere anerkjente aktører som jobber med kartlegging av fremgangen for kristen misjon og kirkevekst i ulike deler av verden, så som Joshua Project, Ethne, Ethnos, Baptist Convention, "Finishing the task", 2414now.net, Issacharinitiative.org og flere. Dette er informasjon som oppdateres kontinuerlig, og som gir oss grunnlag for å vite noe om antall unådde folkegrupper og hvor de lever. Kina er AsiaLinks hovedsatsningsområde. Her støtter vi totalt 50 innfødte kinesiske evangelister - med forbønn og økonomi. De er alle utsendt til områder i det vestlige Kina som har hatt marginal berøring med evangeliet. I den nordre delen av India støtter vi Silas Karthak og hans team av evangelister. De virker i muslim-dominerte miljøer man trygt kan karakterisere som unådde. I Myanmar støtter vi evangelisten Joshua, som var den første til å bringe evangeliet til sjøsigøynere bosatt på Salon-øya i sør; hans første reise dit var i 2014. Nå er det en liten, men voksende menighet der. Dette er konkrete eksempler på AsiaLinks fokus på å nå unådde folkegrupper og å være i misjonens frontlinje.
3. vi samarbeider
VI SAMARBEIDER med alt Guds folk på ethvert sted der vi opererer, med den forutsetning at Bibelens autoritet for lære og liv ligger til grunn. AsiaLink er medlem av NORME og gir sin tilslutning til Lausannepaktens grunnlagsdokumenter som teologisk fundament. AsiaLink-familiens grunnleggende motivasjon er å se Guds rike gå frem på tvers av kirkesamfunn og kulturer. Dette gjør vi gjennom:
Forbønn
Nettverksbygging
Praktisk og økonomisk støtte
Å utnytte mulighetene i dagens teknologi gjennom internett og sosiale medier
Å være en brobygger som både sender vestlig kristne til Asia og som inviterer asiatiske ressurspersoner til Norge for å inspirere og utfordre norsk kristenhet
AsiaLink inviterer regelmessig medarbeidere og forkynnere fra Asia hit til Norge og noen ganger andre land i Norden. Vi arrangerer da møteturnéer og besøker menigheter og forsamlinger fra Finnmark i nord til Agder i sør, og fra svenskegrensen til Vestkapp. Siden AsiaLink ikke er en konfesjonell organisasjon, søker vi bredest mulig samarbeid med alle typer forsamlinger som er interessert i å samarbeide med oss på det grunnlaget vi har i vår holdning til Guds Ord. Hensikten med slike turneer er flerfoldig: Vi opplever uten unntak at våre gjester fra øst bringer med seg impulser og en egenart som har betydning for troens folk i vår del av verden. De utfordrer oss, de oppmuntrer oss og er i stor grad forbilder på en annen livsstil. Besøkene er også viktig for å utvide nettverket vårt her hjemme og å holde AsiaLink-familien oppdatert og engasjert. Begeistring er en viktig drivkraft, også når det gjelder forbønn og givertjeneste, og besøkene fra Asia begeistrer! AsiaLink samarbeider med kirker, nettverk og arbeidere med ulik konfesjonell tilknytning også i Asia. Gjennom vår tilknytning til “Tilbake-til-Jerusalem”-bevegelsen har vi eksempelvis kontakt med et bredt spekter av husmenighetsnettverk i Kina. Den viktigste forutsetningen for solid samarbeid er tillit, noe som oppnås ved å jobbe tett sammen over tid. Relasjoner og felles verdier er fundamentalt for oss i AsiaLink. Mange av våre hovedkontakter har jobbet med oss i over tjue år; noen helt fra AsiaLinks etablering i 1989. Et så langvarig samarbeid vitner om en sterk relasjon. Samtidig er vi i en fase der vi jobber aktivt for å rekruttere og fostre unge medarbeidere som kan gripes av visjonen og føre den videre i en ny tid. Ikke minst gjelder det bruk av sosiale medier og andre digitale plattformer for forkynnelse av evangeliet og opplæring av nye troende.
Vår Historie
Eivind Frøen, som er grunnlegger av AsiaLink, så på sine reiser i Asia at tanken på å drive misjon ”fra Vesten til resten” var passé. Han så at menighetene og de troende var blitt mange og modne, og at det var på høy tid å gi dem både tillit, utfordringer og ansvar for å bringe evangeliet videre ut til sine egne unådde landsmenn. På slutten av 1980-tallet ble disse tankene til handling og AsiaLink så dagens lys. Helt fra en forsiktig start har noe av nerven i arbeidet vært å koble levende norsk kristenliv sammen med unge, dynamiske, kristne grupper der ute, og utnytte synergieffekten av at slike ulike kulturer virker sammen.
I Dag
AsiaLink har en stab på tre medarbeidere her i Norge og har kontoret vårt på Froland i Aust-Agder. Vi er engasjert i tolv land i Asia (Kina, Nord-Korea, India, Nepal, Bhutan, Myanmar, Thailand, Kambodsja, Laos, Vietnam, Filippinene og Malaysia) og bruker det meste av ressursene våre der ute. Jevnlig henter vi inn nøkkelpersoner fra Asia som vi har med på turnéer rundt i landet. Vi besøker menigheter, husgrupper, skoler m.m. Det bringer alltid velsignelse – begge veier.
AsiaLink - din link?
Vi har i årenes løp opparbeidet oss betydelig kompetanse på misjon i Asia. Vi har kontakter vi kan stole på. Vi driver sikker og effektiv misjon og tenker langsiktig. Hvorfor ikke gjøre AsiaLink til din link til folkeslagene i Asia?
bli med å gjøre en forskjell
Ta del og gjør en forskjell i dag!
Be Vi tror på bønn og bønn bærer alt vi gjør. Vær gjerne med å be for AsiaLinks arbeid. Ønsker du å få tilsendt årets bønnekalender kan du bruke skjemaet nederst.
Gi Å lønne en lokal evangelist koster en brøkdel av hva det koster å lønne en utsendt misjonær fra Norge. Ved å gi en gave er du med å bringe evangeliet ut til unådde! Klikk her for å gi en gave til AsiaLink!
La deg inspirere! La deg inspirere av vårt nyhetsmagasin som sendes ut gratis 4 ganger i året. Her finner du ferske vitnesbyrd fra misjonsmarken i Asia, med utrolige historier om hva Gud gjør i dag! For å få tilsendt blad benytter du samme skjema som for bønnekalender - nederst på siden.
Jørgen Aass: Jørgen Aass er styreleder i AsiaLink. Han etablerte stiftelsen P22 i 1990 og er fortsatt engasjert i rusomsorgen. Han har i en årrekke vært aktiv i bønnetjenesten for Oslo og drevet bønne- og konferansesenteret Fredens Bolig i Lommedalen, sammen med sin kone Ingeborg, i mange år. Han har bakgrunn som sivilingeniør og skrevet flere bøker.
Ragnar Malmgren: Ragnar Malmgren, pensjonert industriarbeider, medlem i Bamble Frikirke.
Lars Petter Flatøy: Lars Petter S Flatøy Pastor i pinsemenigheten Filadelfia Arendal. Han har i en årrekke vært aktivt med i bønn for by og land.
Amund Ljønes: Amund Ljønes er styremedlem i AsiaLink. Han er eldste i Kristent fellesskap Oslo og jobber til daglig som sivilingeniør i Statnett.
AsiaLinks stab
AsiaLink i Norge består av en stab på 3 ansatte med til sammen to årsverk. Som tidligere nevnt har AsiaLink sitt hovedfokus på å bruke lokale ressurser og trene opp lokale arbeidere. Daglig leder er Øystein Åsen, som blant annet jobber med oppfølging av kontakter både i Asia og Norge samt produksjon av vårt nyhetsmagasin. I tillegg har vi en ungdomsarbeider som jobber med den unge generasjon og design og en misjonskonsulent som følger opp eksisterende og foreslår nye prosjekter.